Aalsbogaard Lystfiskersøer: Libertas med på tur

Vi har jo købt en fantastisk dejlig lille campingvogn(Libertas) her i starten af året. Vi, nok især jeg elsker camping og det ville jo være skønt, at kunne forene fiskeriet og camping. Derfor faldt valget af campingvogn også på en mindre vogn end den vi havde før. Så vi nemmere kan tage den med rundt omkring. Blandt andet ved forskellige lystfiskersøer.

Vi havde søgt rundt omkring på nettet for, at finde fiskesøer med mulighed for camping. Jeg havde fået en fødselsdagsgave som indebar en tur til København og derfor skulle søen helst ligge mellem Odense og København. Det var en lidt svære opgave end som så. Der er flere Put and take søer som tilbyder mulighed for overnatning enten i shelter, hytter eller egen campingvogn, desværre var det flere steder ikke muligt at få lov til at tømme camping toilettet, hvilket jo er meget rart at kunne når man er på farten i en længere periode ad gangen. Valget ente med at falde på Aalsbogaard Lystfiskersøer, som jeg også tidligere har besøgt dog uden campingvognen.

Første dag

Første dag bestod af ankomst med campingvognen(Libertas), opstilling og fiskeri.
Her købte jeg et 10 timers Flex kort, som er er kort, campister kan købe. Et kort hvor man kan fordele sine fisketimer, over de nætter man er ved søen. Vi tog 2 overnatninger og derved kunne jeg fordele timerne over 3 dage.

Efter opstilling af campingvognen, var det igang med fiskeriet. Der var rimelig godt fyldt med fiskere rundt om søen. Vejret var dejlig vindstille, dog noget koldt. Jeg tog det varme tøj på: mit Geoff Anderson Wizwool150 sæt, min thermal3 jakke, dozer6 og urus6 bukser på og et par gode vinterstøvler. Så var det langt nemmere at holde varmen. Jeg havde også et par thermal3 bukser med fra Geoff Anderson, som jeg kunne tage under mine Urus6 bukser, men dette blev ikke nødvendigt her. Jeg mangler dog et par små ting for, at det varme sæt er helt fuldført. Såsom en varm hue og et par handsker.

Jeg tog min Abu Carabus delicate 0,8-4 gram og mit Daiwa Fuego str 1000 hjul og riggede til og så igang med fiskeriet. Vandet i den store sø er så klart og der er utrolig mange fisk at se.

Jeg startede med Troutbite slugbug i diverse farver og efter ca 30 minutter uden respons, flyttede jeg plads og satte Troutbite leaf på i gul/Grøn. I andet kast ville skæbnen dog ikke, at jeg skulle eje det blink mere. Det satte sig massivt i bunden og der var ikke andet, at gøre end at stramme linen og få forfanget til at knække. Op og binde nyt fluorocarbon på og ned og fiske igen. Undervejs kom Martin, der har søen forbi og skulle lige høre hvordan det gik. Vi snakkede lidt frem og tilbage og jeg blev vejledt i at bruge noget gerne med hvid og små woblere. Ellers snakkede Martin om et produkt han havde i butikken som plejer at være effektivt. Jeg må nok indrømme, at jeg tænkte “jaja” jeg prøver lige alt det, jeg har i tasken, som plejer at virke før jeg gør andet. Martin er altid god til at hjælpe og super venlig.

Efter et stykke tid og ingen respons overhovedet uanset hvilke microblink eller gummidyr jeg satte på, var det tid til frokost og en længere pause inde i varmen.

Senere da mørket var ved at falde på, besluttede jeg mig for, at jeg ville nå at tage et par kast mere inden det blev helt mørkt. Jeg satte fishnote drop på i “jeg elsker dig” edition. Og gik ned til søen foran campingvognen. Mørket kom hurtigt og efter få kast kom første nap men forsigtigt. Jeg tænkte jeg fortsætter samme sted og i næste kast skete præcis det samme, et forsigtigt nap også skete der ikke mere. Da det var helt mørkt besluttede jeg mig for, at holde fiskeriet for denne dag. Jeg tror jeg så tre fisk blive fanget denne dag så det var en svær dag.

Anden dag

Her valgte jeg at rigge bombarda stang til, så jeg kunne skifte mellem den og min Ul stang. Jeg tog et par enkelte kast med ul stangen, før jeg skiftede stang og satte bombarda og Powerbait på. Min søde mand satte vand over til the og fandt camping bord og stole frem. Så kunne vi sidde og drikke the mens powerbaiten var i vandet. Efter en kop the forsøgte jeg mig lidt med forskellige blink. Men heller ingen respons, på trods af de mange fisk, man kunne se i det klare vand.

Efter et par timers fiskeri gik turen til Odense Zoo og det blev ikke til mere fiskeri den dag.

Tredje dag

Selv på tredje dagen havde jeg ikke haft heldet med mig endnu..

Jeg havde jo flere gange snakket med Martin og da han opdagede, at der ikke blev fanget så meget rundt ved den store sø, kom han ned for at vise hvor nemt det var. Og rigtig nok jeg tror der gik 10 eller 15 minutter så havde han fanget 2 regnbuerørreder.

Jeg var overbevist, det var det produkt Martin tidligere havde snakket om. Og derfor måtte op og købe en pakke libra lures med ost smag. Mine 10 fisketimer var egentlig udløbet, men Martin kunne fortælle mig, at jeg havde fangstgarenti når jeg havde købt et fiskekort på over 4 timer mener jeg det var.

Så op i Martins grejbutik og købe en pakke og ned og fiske igen med næsten samme setup som Martin. Dog måtte jeg låne en krog af en anden lystfisker, efter som jeg havde glemt kroge uden tungsten. Mange tak til ham.

Det virkede mere effektivt og der var mere respons fra fiskene. Jeg havde haft enkelte nap og sågar en regnbue der hidsigt tog mit lille bombarda flåd og svømmede afsted i høj fart og sågar trak line med ud. En lille regnbue som tog ormen, men faldt af igen og en guldørred som flere gange var henne og nappe i ormen men uden at tage det hele.

Den hjælpsomme lystfisker og Martin

Senere kom Martin med et split hagl, da jeg havde glemt dem i campingvognen på den anden side at søen og mine ben ikke altid virker til at gå.. Først med det den hjælp lykkes det endelig at få en fisk til at sidde fast på krogen.

Nogle gange er det en god ide at lytte til dem der kender søen bedst og nogle gange nytter det at lytte til de mænd der, eftersom både Martin og min mand havde sagt noget med lugt i virker og rigtig nok.

Handicap

Hos Aalsbogaard Lysfiskersøer har Martin fået opsat en fiskeplatform som er egnet for fiskeri for folk i kørestol( den trænger dog til nogle nye brædder som Martin er opmærksom på 🙂 ). Ligeledes er der lavet toilet større for, at en kørestol kan komme der ind. Martin er utrolig hjælpsom og hvis man har nogle spørgsmål enten til det ene eller det andet vedrørende hans søer eller faciliteter så er det bare at ringe til ham så jeg sikker på man nok skal få den rette hjælp.

Beklædning:

Geoff Anderson Wizwool 150(inderste lag ind mod huden): Trøje: https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18092-geoff-anderson-wizwool-150-troeje/. Bukser: https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18093-geoff-anderson-wizwool-150-bukser/

Geoff Anderson Thermal3 jakke( mellemlag): https://www.effektlageret.dk/shop/19-fleecejakker/15298-geoff-anderson-thermal3-jakke/

Geoff Anderson Dozer6 jakke(yderlag): https://www.effektlageret.dk/shop/142-fiskejakker/15449-geoff-anderson-dozer-6/

Geoff Anderson Urus6 Bukser(yderlag): https://www.effektlageret.dk/shop/143-fiskebukser/15448-geoff-anderson-urus-6/

Grejet:

Stang: Abu Carabus delicate 0,8-4 gram https://www.effektlageret.dk/shop/2547-ul-staenger/17381-abu-garcia-carabus-delicate/

Hjul: Daiwa fuego lt str 1000: https://www.effektlageret.dk/shop/170-fastspolehjul/17307-daiwa-20-fuego-lt/

Forfang: https://www.effektlageret.dk/shop/2713-fluorocarbon/16362-trabucco-t-force-xps-ultra-fluorocarbon-50m/

Troutbite gummidyr: https://www.effektlageret.dk/soegeresultater/?search=Troutbite

Fishnote drop: https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/19965-fishnote-drop-28gram/

Fidusen: https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/20125-fidusen/

Libra Lures: https://www.nytgrej.dk/produkt/libra-lures-dying-worm-7-0-cm-ost-15-stk/

Powerbait: https://www.effektlageret.dk/shop/2010-bait/17007-berkley-powerbait/

Probaits: Cobra: https://www.effektlageret.dk/shop/154-softbait/21086-probaits-mini-cobra-65cm/

Probaits Big mag: https://www.effektlageret.dk/shop/154-softbait/21088-probaits-big-mag-3cm/

Comments are closed.