Handicapfiskeri

Fiskeri og handicap? Ja hvorfor ikke?

Som nogle ved har jeg også et handicap, et fysisk et af slagsen. Med et handicap ved jeg, at det kan være ekstremt svært at bibeholde sine hobbies, men også at finde en hobby som passer til en på trods af ens handicap.

For at sætte fokus på handicap og fiskeri har jeg oprettet en gruppe på facebook, hvor handicappede eller pårørende kan hjælpe hinanden med, at finde ud af hvordan man kan komme i gang med fiskeriet eller hvordan man kan bibeholde denne hobby.
Jeg vil utrolig gerne have at vi sætter mere fokus på: hvor man som handicappet kan komme til at fiske(hvis man fx sidder i kørestol), hvilke hjælpemidler man kan bruge for at kunne fiske(fx et fightbælte)

Jeg ved hvor svært det kan være at overskue en fisketur, når det kræver en del planlægning. For mange med et fysisk handicap er kysten næsten umulig at besøge, dog er der etableret nogle handicapvenlige fiskepladser langs kysten. Ved nogle åer og søer er der også etableret handicap fiskepladser og nogle put and take søer gør også en del for de handicappede fiskere.

Mit handicap er således at jeg har gode og dårlige perioder(fx er der dage hvor jeg sagtens kan gå uden de helt store smerter og dage hvor jeg mere eller mindre bruger kørestol, el-scooter og/eller krykker). At mit handicap er fleksibelt(hvis man kan sige det) gør at jeg nogle dage godt kan holde til en lille tur på kysten mens denne mulighed er udelukket andre dage.fiskeri handicapfiskeri girlfishing.dk regnbueørred munkbro put and take

For mit vedkommende er kysten det billigste fiskeri, men også det mest udfordrende med et handicap. Jeg ville da allerhelst kunne tage på kysten og fange vildtlevende fisk hver gang jeg skulle på fisketur, men med et handicap, er man nogle gange nødt til, at vælge en anden og nemmere løsning. For mit vedkommende er Put and take fiskeri nemmere end meget andet fiskeri men også dyre. Forstå mig ret jeg nyder, at fiske i put and take søer, men jeg ved at økonomi og handicap ofte ikke er gode venner. Der var på et tidspunkt en sø-ejer der fortalte mig, at der alligevel ikke var nogle handicappede, der brugte de etablerede handicapforanstaltninger, måske det har noget med økonomien at gøre? Det er langt fra sikkert at økonomien spiller en rolle men det er bare en tanke. En anden grund til, at ikke så mange handicappede benytter sig af etablerede handicapforanstaltninger kan også skyldes at fiskere med et handicap ikke ved hvilke put and take søer der er handicapvenlige, men også hvad det vil sige når en sø-ejer skriver at søen er handicapvenlig? Er der handicap-wc? kan man parkere tæt på søen? Hvordan er terrænet? Kan man komme rundt i en manuel kørestol? Hvor tæt på søen kan man komme(fx hvis man sidder i kørestol)?

Der er utrolig mange spørgsmål man som handicappet gerne vil have svar på når man giver sig til at planlægge en fisketur.fiskeri girlfishing.dk munkbro put and take regnbueørred

Jeg håber at jeg kan komme til at lave et projekt, som jeg vil kalde ”Tour de handicapfiskeri”.
Dette skal gå ud på, at jeg gerne vil rundt til put and take søer i hele landet og besøge dem og selvfølgelig fiske for, at det skal ende ud i en anmeldelse af de besøgte søer på baggrund af hvor handicapvenlige de er.

Jeg håber at dette kan lade sig gøre og jeg vil meget gerne i kontakt med sø-ejere som kunne have lyst til at deltage i dette projekt.

Jeg vil også meget gerne høre fra handicappede fiskere eller pårørende, da jeg gerne vil hjælpe hvor jeg kan.

I kan kontakte mig gennem min facebook side girlfishing.dk eller på mail girlfishing@outlook.dk

 

 

Comments are closed.