Lillebælt og fantastisk vejr

Lørdag d. 17. maj var vi et smut på Fyn for at besøge familien og med det helt fantastiske vejr kunne vi ikke undgå en lille fisketur i Lillebælt.  Lillebælt, fiskeri, middelfart, girlfishing.dk

Så om eftermiddagen var vi nede ved en strand for at grave orm og om aftenen kørte vi ind til havnen i Middelfart. Først spiste vi pizza og nød det dejlige vejr, men så skulle vi også i gang med fiskeriet. Der var en masse mennesker nede ned kajen i Middelfart, som stod og fiskede. Jeg så en gruppe mennesker stå og fiske og da de fik bid ville jeg gå hen for at snakke med dem og se hvad de havde fanget. Da jeg sætter kursen over mod dem og manden der står med fisken i hånden kigger på mig, går der ikke mange sekunder før fisken er gemt væk, i en pose med øl. Jeg bliver helt chokeret, da jeg gerne ville have set hvad de havde fanget, men nej den skulle gemmes væk meget hurtigt. Tanken om at de måske ikke havde fisketegn eller at fisken var alt for lille kunne ikke lade være med at strejfe mig. Og hvis det er tilfældet så syntes jeg godt nok at det er for dårligt. Jeg har fisket i Lillebælt siden jeg var helt lille og kan slet ikke beskrive min kærlighed til det. Jeg elsker at fiske og sejle og bare se på de to broer og vandet.

Nu debatten om værdien af en fisk fanget af en lystfisker eller en erhvervsfisker kører kan jeg ikke lade vær med at tænke på, hvilket lystfiskerparadis Lillebælt kunne blive hvis man forbød erhvervs fiskeri inde i bæltet og lavede mere kontrol af lystfiskere. Nå men nok om det.

Der var alt for mange mennesker på kajen til at vi kunne stå tre mand, så vi kørte lidt længere hen til en bro hvor vi kunne stå og fiske.torsk, fiskeri, girlfishing.dk lillebælt, middelfart

Vi fik rigget noget grej til og fik sat orm på krogene og kastet ud.

Min far og kæreste fik hurtigt bid og det gjorde jeg egentligt også. Bare ikke den slags bid som jeg ønskede. Jeg fik bundbid flere gange mens de andre to kunne hive små torsk og sej op, pænt fjerne krogen og sætte dem ud igen.

 

lillebælt 17-5 2014 girlfishing.dkEfter flere bundbid besluttede jeg mig for at jeg ville se om der gemte sig en havørred langs vandkanten så jeg skiftede ende grej og begyndte at fiske et strandstykke af. Vi havde set en masse småfisk i overfladen så håbede på at en havørred fulgte efter men nej. Slet intet held til mig denne aften men en helt fantastisk smuk varm aften.

Comments are closed.