Testfiskeri af fluestrømmen i Blue Rock Put and Take- Min artikel i Fiskeavisen

Testfiskeri af fluestrømmen i Blue Rock Put and Take

fiskeavisen

Fakta om anlægget:
–        Areal: 52000m2

–        Vandspejl areal: 18000m2

–        Længde 1550m

–        To pools/søer: 3200m2

–        To stryg: 165m

–        Volume: 33000m3

–        Max flow: 270m3 pr minut eller 4,5 m3 pr sek. hvilket svarer til et godt stort dansk vandløb.

–        Der udsættes fisk fra 1-10kg

–        Der må fiskes med flue, spinner og blink. Alt fiskeri med duft-agn og medefiskeri er forbudt.

–        Kanalerne er ca. 10m brede og 2-2,5m dybe.

–        Strygene er ca. 15-18m brede og 0,4-1,2m dybe

–        Søerne er 4 og 5 meter dybe.

–        Fluestrømmen bliver åbnet med præmierefiskeri lørdag 5. april kl 10.

Skrevet af Lisa Jørgensen, Girlfishing.dk

 

Priser for fiskeri i fluestrømmen: Voksen Børn u. 12 år Fangstbegrænsning
2 timer 120kr 100kr (2 fisk)
3 timer 160kr 130kr (3 fisk)
4 timer 200kr 160kr (4 fisk)
6 timer 280kr 230kr (5 fisk)
8 timer 350kr 280kr (6 fisk)

Danmark har fået et nyt vandløb.

Lørdag 8. marts 2014 skulle min far og jeg teste Blue Rocks helt nye fluestrøm.
Vi ankom til søen omkring kl 09:30. På P-pladsen møder vi ejeren Søren. Efter lidt tid får vi hanket op i alt vores grej og går op til fluestrømmen. Og ja du læste rigtigt nok vi går OP. Fluestrømmen ligger nemlig oppe på toppen af et kæmpe plateau. Plateauet er lavet af den overskydende jord fra grusgravningen. Først tænkte jeg, at det måske ikke var så gennemtænkt, fordi plateauet er et meget vindudsat sted og det er måske ikke så smart når nu, at der skal fluefiskes. Men der tog jeg fejl, for Søren havde gennemtænkt det hele. Der er både lavet bakker, dale og plantet små træer, som skal være med til at give fluefiskeren læ for vinden.
Ovenfor trappen ved indgangen til fluestrømmen er den mest fantastiske udsigt ud over Put & take-søen, specimen-søen og Sørens krebsebrug.
Ved indgangen/begyndelsen af fluestrømmen fortæller Søren os om hele anlægget og tankerne bag det hele. Anlægget er på mange måder nytænkning indenfor put and take fiskeri. Fx skubbes vandet rundt i stedet for at det løftes op og selv løber rundt, dette gør at vandstanden i anlægget altid er den samme uanset om det kører eller ej. At vandet skubbes rundt gør anlægget meget billigere i drift end det man tidligere har set. Derudover er anlægget så smart at fiskene kan svømme rundt i hele anlægget, de kan faktisk svømme runder i anlægget. Dette skyldes at pumperne ikke blokere fiskenes vej, fiskene kan frit passere pumperne også når de kører. At fiskene frit kan passere pumperne gør at de fordeler sig i hele anlægget og derved undgår man at fiskene op koncentreres bag pumper eller spærringer.  Dybden i anlægget på omkring 2 meter er også god da fiskene godt ”tør” at stå i kanalerne. Ligeledes betyder dybden at kanalerne ikke gror til og skal slås for grøde. Fluestrømmen er anlagt meget varieret med skiftevis stryg, kanal, sø, kanal, stryg etc. Alle disse ting gør fluestrømmen til noget helt unikt og er med til at tage put and take fiskeri op på et helt nyt niveau.

Søren lægger stor vægt på kvaliteten af fiskene og deres trivsel. Der gives endda garanti på smagen af deres fisk. Fluestrømmen er et stort projekt, men det hele tyder på at det nok skal blive et hit. Der var næsten ingen af de ting, som vi satte spørgsmålstegn ved som Søren ikke havde en fornuftig forklaring på. F.eks. må der kun fiskes på den ene side af fluestrømmen og på denne side er der kun plantet få træer, og disse tror jeg ikke vil være til gene for fluefiskeren. På den anden side af fluestrømmen er der plantet en masse træer, som skal være med til at give læ. På siden hvor man må fiske fra er der de fleste steder omkring en halv meter ned til vandkanten, mens man andre steder kan komme helt ned til vandet. Min far og jeg er begge enige om, at denne afstand er fin, hvis man har et net med et langt skaft. Søren fortalte, at han overvejer om der skal gøres noget ved denne afstand. Rundt langs fluestrømmen er der opstillet borde og bænke samt skraldespande.

Generelt ligger Blue Rock i et naturskønt område og inden for den første halve time havde vi både set tre rådyr og to harer.

 

Omkring kl. 10.00 startede fiskeriet og indenfor de første 10 kast, havde jeg landet 2 fisk. Den første vejede 2,2kg.
Min far fiskede med flue og jeg fiskede med spinner. Min far med sin egen Blue Rock kreation og jeg med en Mepps str. 2.

girlfishing.dk, blue rock put and take

Fiskene huggede voldsomt på spinneren og jeg mistede kun en enkelt fisk, mens tre hug ikke blev til noget. Fluen var fiskene mere forsigtige med og min far mistede en del fisk, men fluen var dog alligevel det mest effektive. Efter 6 timers fiskeri endte stillingen på 20-15 til min far. Blandt disse fisk var den ny PR til os begge.

Dagen blev afsluttet med en ny PR til min far. Efter en god fight kunne vi veje en fisk som var hele 8 kg, hvilket både overraskede min far og ejeren Søren, da han troede at de største fisk i strømmen var omkring de 7 kg.blue rock put and take, girlfishing.dk
Alt i alt landede vi på to stænger 35 regnbueørreder. Fiskene vurderede vi til at have en gennemsnitsvægt på godt 2kg, hvoraf de to største var 5,2kg og 8kg. Dem fangede min far selvfølgelig.. blue rock put and take, girlfishing.dkgirlfishing.dk blue rock put and take

 

Alle fiskene var fantastisk smukke og gav en super fight. Fiskeriet var generelt super godt, det var nemt at komme til at kaste både for fluefiskeren min far og for mig som spinnefisker. Derudover var vandet også meget klart hvilket gør det endnu sjovere at fiske, da man så kan se fiskene følge efter krogen og se dem under fighten.

Fluestrømmen er lavet så den forsøger at efterligne et rigtigt vandløb. For at citere min far Per Jørgensen, som har arbejdet med vandløb i godt 35år, så er det lykkes rigtigt godt. Det er meget svært at beskrive turen til Blue Rock og fiskeriet i fluestrømmen. For mig var det en helt fantastisk tur. Selvom vi tog hele vejen fra Århus til Sydfyn, var det helt sikkert turen værd og jeg vil klart anbefale alle andre der syntes, at alt dette lyder godt til, at tage turen til Blue Rock og selv opleve fluestrømmen for den er virkelig noget helt unikt.

Alle de fisk vi fangede blev nænsomt genudsat, også den store på 8kg. Enkelte blev vejet og taget billeder af inden genudsætningen.
Med fisk på op til 8kg er der klart lagt op til en spændende præmiere og sæsonstart lørdag den 5. april kl. 10.

I øjeblikket er der kun udsat regnbueørreder, men ejeren Søren fortæller, at det er meningen, at der skal udsættes i alt 5 forskellige ørredarter og derudover vil de også gerne udsætte andre arter af ”strømvandsfisk”. Her står stalling, helt, snæbel og rimte højt på deres ønskeliste. Alle andre arter end ørreder er Catch and release og skal nænsomt genudsættes.

På vej hjem i bilen kunne jeg slet ikke sidde stille, jeg var træt efter en god dag, men var også oppe at køre over det helt fantastiske fiskeri, som vi havde oplevet. Jeg kan snakke om turen i lang tid og kan ikke lade være med at smile når jeg tænker på dagen. Der er ingen tvivl om, at jeg indenfor den nærmeste fremtid vil besøge fluestrømmen igen!

girlfishing.dk blue rock put and takegirlfishing.dk blue rock put and takegirlfishing.dk blue rock put and takegirlfishing.dk blue rock put and takegirlfishing.dk blue rock put and takegirlfishing.dk blue rock put and take

blue rock put and take, girlfishing.dkBlue rock put and take, girlfishing.dk

Comments are closed.