Aalsbogaard lystfiskersøer 25.-26.3.2023

Lørdag den 25/3 gik turen til Aalsbogaard lystfiskersøer. Efter ankomst til søen kl lidt i 11, fik vi købt camping og fiskeri. Min mand 2 timers fiskeri, da han lige skulle prøve fiskeri med bacon og mig 10 timer til fordeling over de to dage ved søen. Herefter kørte vi ned til søen, hvor jeg lige fik hilst, på endnu en der følger med på siden. Jeg måtte lige afbryde snakken, da jeg skulle hjælpe med campingvognen men da jeg havde rigget grejet til gik vi over til ham for at hilse ordentligt på og fiske lidt sammen.

Der var massere af fisk, at se i vandet og vandet var som altid dejlig klart. Jeg startede ud med lidt af de forskellige påskeæg i fidusen slim. Vi fiskede nok sammen i ca en times tid uden held, selvom vi fik testet en masse forskelligt. Martin der har søen, kom også lige ned og skulle høre hvordan det gik. Det var svært og hurtigt fik vi spottet, at en af de fiskere, der tit kommer ved søen, havde bid på den anden side. Martin kunne fortælle han hed Christian. Efter lidt snak gik Martin over til ham for at filme.

Skift af plads

Efter Christian havde fanget flere fisk i streg, besluttede jeg mig for, at fiske lidt ned langs langsiden for at ende på den anden side hvor han stod. Da jeg kom derover stod jeg først og lurede lidt mens Martin sendte live på fb. Herefter var jeg nødt til at spørge, hvad gør du? Heldigvis var både ham og Martin hjælpsomme og efter nogle kast med hans stang riggede Martin min om og jeg forsøgte med det setup. Jeg tror Christian fangede 20 fisk men mistede også en del og nogle blev selvfølgelig genudsat. Ret vildt.

Regn og kaffepause

kaffepause ved Aalsbogaard lystfiskersøer

Da det pludselig begyndte at regne voldsomt besluttede Christian, med fuldt fiskekort, at tage hjem og jeg takkede mange gange for hjælpen. Herefter satte vi kursen mod frokost, tørvejr og varme i campingvognen. Efter ca 1 time fik jeg gæster. Tonnie som har handlet hos mig ved effektlageret.dk kom på besøg med kaffe.

Så vi fik en hyggelig snak i campingvognen, mens det regnede. Hvorefter jeg spurgte om hun ville med ud til søen mens jeg fiskede lidt mere.
Det ville hun heldigvis gerne. Jeg fiskede videre med setuppet fra tidligere, flydende bombarda, langt forfang, enkelt krog og libralures. Jeg spottede fiskestimerne og aflæste vinden. Den gode vejledning, jeg havde fået gav hurtig pote og efter få kast kom første hug, bum en fin regnbueørred som var ret hidsig. I nettet med den og ud med snøren igen. Max 2 kast og bum igen, vildt tænkte jeg. Indenfor 20 minutter havde jeg landet 3 flotte fisk. Og haft flere hug.

Efter ikke engang en time, havde jeg 5 fisk på land, hvoraf flere var så hidsige de sprang ud af vandet.

Da jeg havde fanget 4 fisk bad jeg manden sende et billede til Martin hvorefter han kiggede ned. I mellemtiden havde jeg landet fisk nr 5.

Så tak for hjælpen til Martin og Christian. Og ikke mindst Tonnie der stod for netningen af de fleste fisk.

Alt i alt blev det til 5,5 timers fiskeri denne dag, men alle fisk fanget indenfor 1 time.

Henholdsvis bid på følgende klokkeslæt: 17:27, 17:35, 17:49, 18:01, 18:19

Fantastisk fiskeri. Og dejligt med hjælp og godt selskab.

Vi fik en hyggelig snak igen med Martin og han satte et nyt gummidyr på min stang som jeg skulle prøve. Dog uden mere held i dag. Tonnie fik 4 fisk med hjem mens jeg filiterede den sidste til mine forældre.

Skøn dag med søde og ikke mindst hjælpsomme mennesker.

Dag 2

Dag 2 havde jeg 4,5 timers fiskeri tilbage, som jeg skulle fordele over dagen, inden vi ville køre hjem ad ved 17 tiden. Vi vågnede forholdsvis tidligt og besluttede at stå op, få morgenmad også gik jeg til søen. Det var ret så koldt for fingerne, så der blev kun fisket ca 30 minutter før jeg måtte ind og have varmen i fingrene igen. Allerede i andet kast mærkede jeg fisk, men blev desværre forskrækket og væk var fisken.

Planen resten af dagen var, at dele de sidste 4 timer over i to. Da vi var ved Storkesøen om fredagen havde jeg fået af vide, at nogle af dem jeg snakkede med dernede ville kigge forbi Aalsbogaard lystfiskersøer søndag eftermiddag, så jeg tænkte at gemme lidt fiskeri til hvis nogle af dem kiggede forbi.

Pause

Efter et par timers pause gik turen igen til søen for at fiske to timer. Jeg startede ud igen med setuppet fra dagen før som havde givet 5 fisk.

Jeg placerede mig på samme side som dagen før, jeg kunne intet mærke men kunne se at en mand på den anden side af søen jævnligt fik hug og efter knap 30 minutter uden held besluttede jeg mig for, at gå over på den anden side for, at se om det kunne give pote. Jeg spurgte selvfølgelig manden om det var okay jeg fiskede ved siden af ham og det var det. Han havde vidst fanget 5 fisk. Det var tydligt at se, at vinden havde vendt og fiskene flyttet sig så pladsskiftet bragte ingen fisk med sig.

Skift af plads

Efter måske yderligere 35 minutter gik jeg tilbage til den anden side. Efter godt 15 minutters fiskeri tog en fin regnbueørred ormen fra libra lures og efter nogle minutter med både kamp med fisken og et hjul der bestemt ikke ville samarbejde fik jeg landet en flot regnbueørred.

Regnbueørred fra Aalsbogaard lystfiskersøer girlfishing

Efter de to timer var gået stod den på filitering af fisken og igen en pause inden de sidste 2 timers fiskeri.

Omkring kl 14.30 gik jeg til søen igen. Jeg kunne se, at der blev fanget godt med fisk på den anden side af søen men min krop var for at sige det mildt ved at være godt trætte. Og jeg valgte derfor at blive tæt ved campingvognen. Jeg mærkede desværre ikke rigtig mere men kunne låne mit net ud til et par unge mænd der havde glemt et. Efter stilstand i deres fiskeri også foreslog jeg dem, at gå over på den anden side hvor vi kunne se der blev fanget en del fisk. Det gjorde de lidt senere og af hvad jeg kunne se fangede minimum en af dem fisk.

Kl 16 stoppede jeg fiskeriet hvorefter den stod på nedpakning af fiskegrejet og campingvogn og kl 17 vente vi snuden hjem ad.

Tak for en skøn weekend til alle de mennesker jeg har mødt🎣

Grejet:

Stænger:

Pink og sort 8 fod Ukendt mærke
abu garcia carabus delicate 0,8-4 gram
https://www.effektlageret.dk/shop/2547-ul-staenger/17381-abu-garcia-carabus-delicate/

Hjul: daiwa fuego str 1000
https://www.effektlageret.dk/shop/170-fastspolehjul/17307-daiwa-20-fuego-lt/

Pink og sort hjul Ukendt mærke

Endegrej:

Fidusen slim påskeæg

https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/22775-oglures-easterpaaske-2023/

Bulldog mini
https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/20133-ogp-bulldog/

Fishnote drop
https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/19965-fishnote-drop-28gram/

Probaits big mag
https://www.effektlageret.dk/shop/154-softbait/21088-probaits-big-mag-3cm/

Probaits cobra mini
https://www.effektlageret.dk/shop/154-softbait/21086-probaits-mini-cobra-65cm/

Savagegear nails Micro spon blink
https://www.effektlageret.dk/shop/3257-mikroblink/10811-savage-gear-nails-micro-spoon-kit/

Lårtaske:
Westin w3 legbag
https://www.effektlageret.dk/shop/2974-tasker-med-aesker/22120-westin-w3-leg-bag/

Bombarda 10 gram flydende: https://www.effektlageret.dk/shop/110-flaad/9199-sfg-bombarda-flaad/

Beklædning:

Inderste lag Geoff Anderson Wizwool 150 bluse og bukser

https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18092-geoff-anderson-wizwool-150-troeje/

https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18093-geoff-anderson-wizwool-150-bukser/

Mellemlag
Geoff Anderson Thermal3 Jakke og Thermal3 bukser
https://www.effektlageret.dk/shop/19-fleecejakker/15298-geoff-anderson-thermal3-jakke/

https://www.effektlageret.dk/shop/3181-mellemlag/22104-geoff-anderson-thermal-4-trousers/

Jakke og overtræksbukser:
Geoff Anderson Dozer 6 jakke og Urus 6 bukser

https://www.effektlageret.dk/shop/142-fiskejakker/15449-geoff-anderson-dozer-6/

https://www.effektlageret.dk/shop/143-fiskebukser/15448-geoff-anderson-urus-6/

Sokker: smartwool Mountaineer https://www.effektlageret.dk/shop/10-stroemper/131-smartwool-mountaineer-classic-edition-maximum-cushion-crew-socks/

Comments are closed.