Årets første fisk: Ørnsø Fiskesø 19.02.2022

Der skal varmt tøj til og det er godt med en hjælpende hånd.

Selvom vejret var noget tvivlsomt med skiftende regn, sol og hagl, syntes min kæreste det var længe siden, jeg havde været på fisketur og det kunne jeg ikke give ham andet end ret i. Beslutningen faldt på Ørnsø Fiskesø da sæsonen hos dem lige var startet dagen forinden. Jeg ringede til en veninde for at høre om hun skulle med ud og fiske. Hun ville gerne være selskab men ikke fiske denne gang. Så i gang med at pakke bilen og afsted det gik.

Da vi ankom til søen var der et par andre lystfiskere så der var massere af plads rundt om søen. Jeg kom i det varme tøj, fik gjort grejet klar og købt 2 timers fiskekort.

Jeg kunne se der var godt gang i rensepladsen og fik spurgt en af de andre lystfiskere hvilke farver de havde fanget fisk på. Svaret blev noget gult så jeg tænkte at starte op med Fishnote drop special edition “Jeg elsker dig” som er gul på den ene side og lilla på den anden.

Jeg fisker med samme setup som ved forrige fisketur. Med Glasflåd ca. 1 meters fluorocarbon efterfølgende en swivel med hægte og derefter mit Fishnote drop. Jeg bruger glasflåd for at få tyngde så jeg kan kaste længere og kan fiske langsomt på dybere vand.

Der fiskes

Jeg startede med at fiske ned langs den ene side af søen, i et håb om at få af fisket så meget vand så muligt med vinden i ryggen.

Jeg tror jeg havde fisket knap 25 meter af før der kom det første hug. Der var kun gået 7 minutter. Fisken tog nogle fine udløb men efter kort tid mistede jeg den desværre. Det var bare på den igen. Jeg gav lige samme plads et skud mere før jeg bevægede mig videre. Jeg nåede ikke ret langt før der kom en regnbyge som medførte at vindretningen skiftede kurs.

Pladsskift

Jeg besluttede mig for at fiske ned langs samme side igen og den anden vej rundt om søen. I mellemtiden havde de andre lystfiskere forladt søen så jeg var den eneste der fiskede. Dejligt med massere af plads. Jeg bevægede mig ned til midten af søen hvor jeg kunne få nogle gode lange kast ud i midten af søen. Venter lige et par sekund inden jeg ruller langsomt ind. Der skulle omkring 10-15 kast til ud midt i søen. Så sad der en fisk på krogen. Der var lidt kaos omkring landingen af fisken da jeg ikke lige kunne få nettet til at folde ud men det lykkes at lande en fin regnbueørred på 1,35 kg. Årets første fisk. Dejligt at blive bekræftet i at det man gør virker.

Lidt kaos når nettet ikke vil folde ud. Og der skal landes fisk

I de næste kast skete der ikke rigtig noget. Derfor valgte jeg at skifte til Fishnote drop MJ for at prøve lidt andet farve. Jeg kunne flere gange mærke fisk der var henne og markere på grejet men meget forsigtigt. Der kunne nærmest ikke fiskes langsommere da jeg ellers ville sidde i bunden. Flere gange fangede jeg blade mm fra bunden. Et kast ud ca. samme sted igen og meget langsom ind spinning var igen det der virkede. Og endnu en fin regnbueørred huggede. Denne gang gik det nemmere med landingen og intet net der drillede. Ca. samme str. fisk måske et par 100g i forskel og krogen sad ca. samme sted. Lige i mundvigen.

Der var ikke meget respons efterfølgende på de nok ca. 15 minutter der var tilbage af fisketuren. Men nogle skønne timer ved Ørnsø Fiskesø til trods for det skiftende vejr.

girlfishing.dk rensekursus
Der guides i rens af fisk

Efterfølgende blev fiskene givet til svigerfar, som også lige skulle have et rense kursus. Der blev bandet lidt over glatheden af fiskene men nu har de to fine spisefisk.

Grejet:

Fiskestang: Berkley e-motion 2-10 gram: https://www.effektlageret.dk/shop/2547-ul-staenger/17407-berkley-e-motion-56-fod-2-10gram/

Hjul: Daiwa ninja LT 1000: https://www.effektlageret.dk/shop/170-fastspolehjul/14716-daiwa-ninja-lt/

Flåd: https://www.effektlageret.dk/shop/2518-miljoe-lodder/17055-quantum-magic-trout-ghost-glass-1-stk/

Endegrej:

Forfang: https://www.effektlageret.dk/shop/2713-fluorocarbon/16362-trabucco-t-force-xps-ultra-fluorocarbon-50m/

Faciliteter ved Ørnsø Fiskesø:

  • Toilet(Handicapvenligt)
  • Overdækket bord og bænkesæt i servicebygning
  • Salgs- og veksleautomat(mulighed for mobilepay)
  • Bord og bænke sæt rundt langs søen
  • 1 stor sø
  • Renseplads med vand
  • Skraldespande

Handicap venlighed:

Jeg vil sige søen er rimelig handicapvenlig. Der er handicap toilet. Ikke så ujævnt som mange andre steder. Man kan i kørestol køre helt ned til søen og rundt om søen(afhængig af mængden af mudder)

Comments are closed.