Aborre fiskeri på Fussingø 15.06.2023

Torsdag havde jeg en aftale med min far om en eftermiddags tur med aborre fiskeri på Fussingø. Planen var at fiske efter aborre fra den lille båd. Først skulle alt grejet læsses i båden. Det tog lige lidt ekstra tid, da vi lige skulle have styr på en omgang lidt voldsom næseblod hos min far. Så beklager hvis han er lidt blodig på billederne…

Herefter lykkes det at komme afsted, stængerne blev rigget til med små jigs. Vi skulle kun sejle få meter ud, før fiskeriet kunne begynde.

Mens vi sidder og kaster de første par kast kan jeg se en stor fugl flyve rundt over skoven. Jeg får hurtig spurgt min far om det ikke var en af ørnene. Rigtig nok fiskeørnen. Pragtfuld fugl som var sulten for den fløj ud over vandet, lidt forbi os. Efter få min dykker den. Fantastisk at se og opleve fiskeørnen fange fisk så tæt på os. Naturen er forunderlig og fantastisk.


Der gik knap 20 minutter før jeg fik kroget den første, fine lille aborre.

Aborre Fussingø


Kort tid derefter fik min far en noget større aborre på krogen.

Aborre fiskeri Fussingø


Og derefter tog det fart. Der var massere af fisk i vandet. Og en hel masse hug og desværre også en del mistede fisk. Jeg mistede flere helt inde ved båden men det gjorde nu ikke så meget når de nu alligevel skulle genudsættes.

Det var et par skønne timer i solen med en masse fine fisk på land. 2 fisk blev hjemtaget til mad, resten nænsomt genudsat.

Aborre fiskeriet må jeg nok indrømme at jeg faldt lidt for. Jeg skal helt klart have undersøgt mulighederne for aborre fiskeri i mit lokal område. Derudover tænker jeg at skulle have gang i UL fiskeriet efter aborre næste gang jeg skal fiske efter dem. Det tror jeg kunne blive utrolig sjovt.

Knæk og bræk derude!

Grejet:

Stang: Shimano Catana 7-20 gram 7 fod( en ældre stang fra gemmerne, den kaster faktisk overraskende godt med fra 5 gram)

Hjul: Abu Garcia Orra 2s20

Endegrej: diverse jigs mest i hvid

Ønsker man et komplet start sæt til aborre fiskeriet kan det fx købes her : https://www.effektlageret.dk/shop/3288-komplette-pakker/20667-komplet-aborre-startpakke/

Ønsker man kun endegrejet kan det købes her:

https://www.effektlageret.dk/shop/3345-endegrejspakker/17452-berkley-aborre-pakke/

Forskellige gummidyr: https://www.effektlageret.dk/shop/3384-aborre/

Jighoveder mm: https://www.effektlageret.dk/shop/205-jighovederlodder/

Comments are closed.