Sejlads og fiskeri på Lillebælt: 03.06.2023

Lørdag stod dagen på sejlads og fiskeri på Lillebælt med min far og mand.
Efter morgenmaden satte jeg kurs mod stranden, i skritstøvler med spade, for at grave sandorm, i håb om dagens fisketur kunne bringe et par fine fladfisk på land.

Mens jeg gravede efter lidt sandorm ankom min far med båden. Vi fik pumpet lidt ekstra orm, inden vi lige skulle have klargjort det sidste. Herefter pakket fiskegrejet i båden også kørte vi mod bådrampen under Lillebæltsbroen.


Ved ankomst, fik vi bakket båden ned af rampen og sat den i vandet. Herefter gik turen ud mod en af de fiskepladser, hvor vi tidligere har fanget fladfisk. Der var okay vind og lidt bølger og mens vi sejlede riggede jeg to stænger til, som vi satte blink på, så vi kunne trække dem efter båden, mens vi sejlede for at se om det kunne give lidt fisk.

Lillebæltsbroen

Min far satte en gul/orange wobler på hans stang, mens jeg valgte et blåt blink med sorte pletter. Efter et stykke tids sejlads mærker jeg noget på min stang og efter kort tid kan jeg lande min første hornfisk. Den bliver hurtigt genudsat og vi fisker videre mens vi sejler mod pladsen, hvor vi håber på fladfisk.

Hornfisk lillebælt

Da vi efter lidt tid ankommer til pladsen, går motoren i stå, det skyldtes heldigvis, at den var lidt for tørstig og manglede benzin. Mere af det på tanken. Anker ud og rigge om til fladfiskeforfang og sandorm og i vandet med den.

Motorstop

Da min far siger: “Hvem fanger den første” kunne jeg allerede sige: “det gør jeg 😉” og en lille issing kom frem i vandet, efter et hurtigt billede blev den genudsat og ud med snøren igen.

Lille issing Lillebælt

Så gik der krabber i den. Vi kunne hale den ene krabbe ind, efter den anden, som sad og spiste vores orm. Efter en kamp med dem og ingen fladfisk besluttede vi os for, at sejle videre mens vi trak blink efter båden dog uden held.

Spændende både i Lillebælt

Flere gange passerede et stort militær skib os og alle de andre både. Kort tid inden vi ankom til næste plads, kom politiet sejlende som lige skulle høre hvor mange hk der sat bag på båden. Efter en lille snak med dem sejlede vi videre.

Politiet er også på Lillebælt

Ny fiskeplads

Ved næste plads drev vi meget i strømmen og dybden gik hurtigt fra 4 meter til 30 meter. Min far begyndte hurtigt, at indhente mine to fisk og overhalede mig også med flere små torsk. Jeg havde ikke fået tungt nok lod på, så kom ikke ordentlig ned til bunden. Efter lidt fik jeg endelig en lille havkarusse på krogen og havde nu tre arter.

Mens min far fortsat halede små torsk ind og satte ud igen, fik jeg langt om længe sat et tungt nok lod på og begyndte også at fange små torsk.


Alle fiskene var dog så små at de selvfølgelig blev genudsat. Efter måske fem drev med en masse små torsk besluttede vi, at sejle hjemover og at de små torsk skulle have ro.


Det blev desværre ikke til nogle madfisk med hjem denne dag. Men det var en super dejlig tur og jeg ser bestemt frem til næste.

Knæk og bræk derude !🎣

Fladfiskeforfang kan købes her:https://www.effektlageret.dk/shop/183-fladfiskeforfang/

Blink kan købes her :https://www.effektlageret.dk/shop/148-blink/

Comments are closed.