En tur i fars båd: Bønnerup strand 24.09.2022

Lørdag den 24.9 havde jeg aftalt med min far, at vi skulle ud og sejle en tur i hans båd og forhåbentlig fange et par fladfisk.

Efter båden var hægtet på bilen gik turen ud til kalø vig for at grave sandorm. Det skulle dog vise sig at være noget af en udfordring knap 5 orm på 1.5 time.

Godt vi havde pakket lidt alternativ agn fx gulp Alive og frosne rejer. Herefter gik turen til Bønnerup strand på nord Djursland. Hvor der er en fin rampe som man mod betaling kan benytte.

Afsted det gik

Efter lidt klargøring af båden, pakken ting i båden kunne vi sejle ud fra havnen.

Planen var at trække et blink efter båden i håb om en havørred og ellers forsøge os om vi kunne være heldige og fange fladfisk.

Vi startede med at rigge stænger til. Jeg med et blå aflangt blink og min far med en wobler og ophænger flue.

Den første halve times tid, trak vi snøren efter båden. Pludseligt mærkede jeg noget, men kunne ikke helt definere, hvad det var. Jeg troede, at jeg måske har fået noget tang på krogen, men det også lidt som om der var lidt liv i tangen. Vi satte farten ned på båden og kort tid efter kunne vi se, at jeg havde en fjæsing på krogen. Få sekunder gik der også havde far også en på krogen på ophængeren. Jeg mistede dog min.

Efter lidt mere trækken med blink besluttede vi os for, at forsøge os med fladfisk fiskeriet. Så vi fik monteret forfang og en af de dyrebare sandorm på den ene krog og en reje på den anden krog og ned til bunden det gik.

Her havde vi fundet en god plads og der gik ikke mange minutter mellem vi landede fjæsinger. Jeg tror vi fik 10 fjæsinger også føltes et hug pludselig anderledes. Der var mere liv og lidt mere kraft på. Det viste sig hurtigt, at en makrel havde taget sandormen på mit fladfiskeforfang. Lidt overrasket var jeg over den havde taget den ved bunden. Vi fik den i båden og den blev brugt til madding.

Vi fangede flere fjæsinger, de var især glade for rejer og makrel. Vi flyttede båden et par gange og trak blink efter den imens. Det blev hverken til fladfisk eller havørred denne dag men jeg tror det blev til ialt 22 fisk hvor a 3 var makreller. Og et par mistede også. 13 med hjem og resten genudsat.

Efter nogle skønne timer, med en masse fisk, sejlede vi ind igen. Fik pakket båden og satte kursen hjemad. Far fik de fisk vi hjemtog med hjem, så de kunne få lækker aftensmad.

Dagens hjemtagne fangst. Makreller og fjæsing.

*

Hvis i ser en video på Facebook hvor jeg omtaler en fisk som en flødepisker er det en makrel. Det noget vi kaldte dem for lang tid siden i Norge fordi de spræller så meget.😂

Dagens dejlig varme beklædning:

Trøje Geoff Anderson Thermal 3 jakke: https://www.effektlageret.dk/shop/19-fleecejakker/15298-geoff-anderson-thermal3-jakke/

Bluse Geoff Anderson Wizwool 150: https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18092-geoff-anderson-wizwool-150-troeje/

Bukser Geoff Anderson Wizwool 150: https://www.effektlageret.dk/shop/15-undertoej/18093-geoff-anderson-wizwool-150-bukser/

Jeg havde dog også pakket min Geoff Anderson Dozer 6 https://www.effektlageret.dk/shop/142-fiskejakker/15449-geoff-anderson-dozer-6/ og Urus 6 bukser https://www.effektlageret.dk/shop/143-fiskebukser/15448-geoff-anderson-urus-6/ men det blev ikke nødvendigt.

Fiskegrejet:

Stang: Berkley FireFlex 8 ft. 10-35 gram (forhandles umiddelbart ikke længere)

Hjul: Pen Slammer 360 https://www.effektlageret.dk/shop/170-fastspolehjul/15019-penn-slammer/

Agn: makrel, rejer, sandorm

Comments are closed.