Fiskeri for folk med handicap og flygtninge fra Ukraine: Blue Rock 01.04.2024

1.april stod dagen på et 4 timers arrengement for folk med handicap og flygtninge fra Ukraine. Et arrengement som David Lind Nordby, Søren Wiggers( ejer af Blue Rock) og lidt jeg havde fået stablet på benene. Et arrengement som vi håbede, ville kunne give nogle mennesker uanset udfordringer, en skøn dag og noget andet at tænke på. Jeg er jo selv ret taknemlig for, at de to andre kunne bruge min hjælp og min viden. Det med handicap ligger jo mig nært, da jeg selv har et og sidder i Danmarks Sportsfiskerforbunds handicapudvalg. Pga de udfordringer jeg har og andre med handicap kan det kræve en del planlægning, at skulle deltage til et sådant arrengement. For mig: hvor kan campingvognen stå, husk medicin, hvem kan køre en trailer med el-scooter frem og tilbage Osv. Men nok om mine udfordringer og planlægning for mig, for dagen skulle handle om at hjælpe andre mennesker.
Vi kunne heldigvis overnatte dernede og var tidligt oppe for, at se, at der blev sat fisk ud. Vejret var skønt og det var en smuk morgen.

Blue rock girlfishing


Efter Søren havde sat fisk ud, var det på tide at få morgenmad. Herefter gik turen igen til søen hvor Odense Sportsfiskerklub(OSK), flatattack dk og min far som er instruktør hos Danmarks sportsfiskerforbund var igang med at rigge fiskestænger til. Til arrangementet var tilmeldt 130 mennesker, så der skulle lidt fiskestænger til.

Intro og starts “skuddet”


Fiskeriet startede efter en introduktion både på dansk og ukrainsk. Ved starts “skuddet” havde jeg lovet en herre som sidder i kørestol, at hjælpe med, at anvise en fiskeplads. Samt en familie med en dreng i kørestol, så jeg kørte forrest med elscooteren og de andre fulgte trop. Jeg fik anvist første plads og kørte videre med drengen i kørestolen og der gik ikke længe før både kørestol og el-scooter sad fast i mudder og løst grus. Heldigvis var der en masse hjælpsomme mennesker, som kunne hjælpe. Det er svært, at dække sig helt ind med god belægning når vandstanden i søen er meget højere end den plejer, at være😊. Det lykkes, at komme fri og få en fiskeplads.

Børnesøen

Herefter kørte jeg op for, at se hvordan det gik i børnesøen. Her blev forsøgt på livet løs, at få kaste teknikker til at virke. Så der hjalp jeg lidt til. Der var desværre ikke fanget nogle fisk i børnesøen endnu men der gik ikke længe før en lille dreng på modsat side fik bid hvorefter jeg kunne hjælpe en lille pige med at lande hendes første fisk. Smilet siger alt. Hvor der dog skønt at se. Så megen glæde og begejstring også turen hun godt selv holde fisken🤩

Dobbelt op på fisk på krogen

Efter lidt mere tid heroppe kørte jeg igen ned til den store sø for at se om de to jeg havde anvist pladser til kunne få pladsen til at fungere og om de havde fanget noget. Jeg var knap nok kommet derned før Herren i kørestolen havde fået fisk på krogen. Konen hjalp ham med nettet men var ikke så begejstret for fiskens sprællen så jeg spurgte om jeg skulle hjælpe og aflive fisken. Det måtte jeg gerne, og vi nåede kun lige at få taget et billede af ham og fisken før hendes fiskestang var ved at ryge i vandet pga fisk på krogen. Hans krog sad fast i nettet så hun måtte trække fisken på land, men det gik. Hun fik også en fin fisk på land, som havde slugt krogen godt. Så gik den herlige diskussion omkring hvis fisk der var størst 😂

Skift af plads

Jeg kørte op og nuppede et hurtigt stykke kage og mens jeg havde munden fuld var der brug for hjælp til at kaste ud. Charlie havde i sin kørestol fundet vej til børnesøen og her forsøgte vi(Rene fra flatattack dk, min far og jeg) og familien ihærdigt at hjælpe Charlie til en fisk på krogen. Mens vi forsøgte, at lokke en fisk på krogen kom tv2 Fyn for at optage et indslag med David, Søren og jeg til nyhederne kl 19:30. De filmede og stillede spørgsmål mens Charlie fiskede på livet løs. Indslaget kan ses her: https://www.tv2fyn.dk/se-tv?clip=c0deca28-4aeb-45dd-95ce-ffc2c0b6715a


Det lykkes desværre ikke selvom vi riggede grejet om fra spinner til forskellige gummidyr og powerbait. Men tiden rendte fra os også var det heldigt at David havde skaffet påskeæg som Bilka var så søde at sponsorere til børnene. Så Charlie kom ikke hjem uden noget. Inden arrangementet var helt slut var der præmier til alle der havde fanget fisk. Fantastisk hvor mange mennesker og virksomheder der havde sponsoreret fiskegrej, kage, drikkevarer mm til folk. Stort tak til alle der bidrog selv med det mindste.

Tak, tak, tak

Der var så mange mennesker og snakke med og tiden fløj afsted og det var svært at nå det hele og snakke med alle.

Det var et fantastisk arrengement hvor jeg tror vi fik glædet en masse mennesker og jeg fik snakket en masse fiskeri og en masse om hvad vi i Danmarks sportsfiskerforbunds handicap udvalg laver.

Jeg håber på med sådan et arrengement at vi kan sætte fokus på, at det kan godt lade sig gøre, at komme på fisketur selvom man har nogle udfordringer😊

Comments are closed.