Fyelmose Put and Take 14.05.21 og 01.06.21

14.05.21

Jeg havde været så heldig at vinde et fiskekort til Fyelmose Put and Take, over Facebook engang før jul og tænkte nu var det på tide at få brugt det. Så jeg ringede til min far for at høre om han ville med på fisketur. Selvfølgelig ville han det så turen gik afsted. Da vi ankom blev der rigget grej til oppe ved bilen hvorefter vi fik købt fiskekort(4timer) og derefter gik turen ned til søerne.

Jeg spurgte Søren, der lavede fiskekort til mig i butikken om han kunne anbefale nogle steder. Det kunne han da men da der var rimelig mange ved søerne var de anbefalede pladser taget så vi besluttede os for at fiske på langsiden ved siden af børnesøen.

To stænger må være nok

Jeg havde rigget to stænger til, en spinnestang til fiskeri med blink og spinnere og en med bombarda til fluer og Powerbait. Jeg havde købt et mindre bombarda flåd som skulle afprøves(10gram). Jeg startede ud med grøn Powerbait da jeg havde hørt det fiskede godt i dag. Jeg tror min far startede med små blink men skiftede vidst hurtigt til fluestangen i stedet for.

Jeg kunne se der blev fanget godt med fisk rundt om søen og det gav selvfølgelig også håb for at jeg kunne være heldig.

Der gik heller ikke andet end 20- 30 minutter før min powerbait forsvinder. Fisken tager flere gode udløb og giver en god fight. Da vi lander fisken og får den vejet vejer den 1,8 kg. En super fin fisk.

Fisken røg i køletasken og fiskeriet gik videre. Knap 15 minutter senere kunne en fisk ikke modstå min fars flue og han fik også en fin fisk der også gav en fin fight. Jeg tror den var knap 100g større end min fisk.

Efter et stykke tids fiskeri kommer en mand hen til mig og forærer mig en flue som han syntes jeg skal prøve. Han har set mig før jeg tror han sagde fra tv. Han havde selv fanget en del fisk på denne flue tidligere på dagen og syntes jeg skulle prøve. Vi fik snakket lidt og jeg fik selvfølgelig sagt tak. Jeg fiskede også med fluen men desværre kastede den ikke flere fisk af sig denne dag. Nu ligger den i grejæsken og er klar til en anden tur.

Fiskeriet blev efter en halvanden times fiskeri helt stille rundt om søen og vi så ikke rigtig så mange fange mere. Vi fiskede selvfølgelig videre og gjorde hvad vi kunne men de var ikke rigtig til at lokke mere med. Men det var en hyggelig tur og farmor og farfar blev glade da jeg senere ringede og spurgte om de ville have min fisk.

01.06.21

Da min kæreste og jeg lige havde et par timer i overskud og vejret var skønt, kørte vi en tur til Fyelmose Put and Take for at jeg kunne fiske 2 timer. Jeg havde ikke fået taget så mange billeder af området og faciliteterne ved sidste fisketur så det gav dette også anledning til. Da vejret var skønt og ikke alt for meget vind kontaktede vi Søren ved søen for at høre om min kæreste måtte tage nogle drone billeder mens jeg fiskede. Det måtte vi gerne, da der i dag ikke var så mange ved søen. Jeg havde gjort ligesom ved sidste fisketur, rigget 2 stænger ttil. Jeg startede med Powerbait som jo var det der bragte mig held på sidste fisketur dog uden held.

Der gik 1 time…

Efter godt en times fiskeri måtte jeg skifte til spinnestangen da jeg fik lavet kluder i linen… Jeg begyndte at spot fiske dog uden held men inde på det lave vand. Jeg ved godt varmen ikke gjorde forholdene optimale men det var nu meget sjovt, at se dem følge efter de små fidusen blink i det klare vand. De ville dog ikke mere end det men det var nogle hyggelige timer.

Faciliteter:

  • Renserum
  • Borg og bænkesæt(både med og uden overdækning)
  • Børne sø(0-13 år ifølge med voksen)
  • Familie sø(højre for broen, første sø man kommer til)
  • Natursø(venstre for broen)
  • Butik
  • Wc

Comments are closed.