Mariendal Strand- Havørreder

Torsdag den 2. april besluttede min far og jeg os for at tage et par timer på kysten endnu engang i håbet om min første havørred. Jeg havde siddet og skrevet eksamensopgave hele dagen i det fantastiske forårs vejr og havde virkelig fået fiskeabstinenser…fiskeri, hund, mariendal strand

Nå da vi ankom til stranden fik vi hurtigt rigget grejet til og hoppede i wadersene og bevægede os ned langs kysten. Jeg fiskede med blink fra Billigtfiskegrej.dk og min far med nogle gamle gode blink og ophængerflue. Vi fik bevæget os et godt stykke langs kysten uden at have kontakt til fisk. Pludselig da jeg kigger hen langs standen kan jeg se at min mor og søster kommer gående og at vores hund kommer løbende direkte imod mig. De ville lige gå en tur med hunden på stranden og se om vi havde fanget noget. Min søster går over til min far for at kramme ham, hun når knap at røre ham før at han har fisk på krogen. Jeg får hurtigt fisket kameraet op af lommen og taget et par billeder af ham. Da fisken kommer ind på land bliver den målt til 44cm ca. vi vælger at hjemtage fisken da det er en fin størrelse spisefisk men også fordi fisken havde en stor skade på halefinnen.fiskeri, mariendal, girlfishing.dk, havørredMariendal, girlfishing.dk, havørredGirlfishing.dk, havørred, fiskeri, mariendal strand

 

Da jeg er i gang med af afkroge fisken kommer jeg i tanke om filmen ”havørredernes hemmeligheder” og at havørreder ofte færdes i stimer, jeg panikker og giver alt hvad jeg har i hænderne til min mor og skynder mig at tage fiskestangen i håbet om at stimen ikke er forsvundet endnu. Jeg kaster ud flere gange og der sker ikke rigtig noget. Min mor og søster beslutter sig for at, gå lidt videre langs stranden med hunden og da de knap er kommet 15 meter væk bukker min stang og jeg har fisk på. Jeg har drømt om min første havørred i lang tid og nu var den på krogen. Problemet var bare at få den ind…. Jeg råbte straks på min mor og søster og i det sekund de vender sig om er fisken væk. ”so close but still so far away”. Typisk men heldigvis så min far den bøjede stangtop så der var ingen tvivl.. Nå jeg fik vidst sagt et par grimme ord og sparket lidt til sandet også fiskede vi ellers videre.

Desværre blev det ikke til flere fisk denne dag og jeg lever stadig med drømmen om min første havørred..

Comments are closed.